1 Nisan 2016 Cuma

LG G2 (D802) 4G LTE (4.5G) Ayarları

LG G2 4.5G Ayarları
Merhaba, bu yazımda LG kullanıcılarının geçişte zorluklar yaşadığı 3G / 4G / 4G LTE (namı diğer 4.5G) geçişleri ne şekilde olur onu açıklayacağım. Türkiye 'de oldukça fazla kullanıcısı olan LG G2 üzerinde konuyu resimlerle anlattım.
Kendim de LG G2 kullanıcısı olduğum için ve LG G2 'nin 4G LTE 'yi desteklediğini bildiğimden dolayı, haliyle 4G 'ye geçiş konusunda bir takım araştırmalar yaptım fakat piyasada bu konuda yeterince açıklayıcı teknik makaleler bulamadım. Haliyle iş başa düştü ve birkaç saat içerisinde sorunumu çözdüm ve telefonum artık 4.5G internet hızından yararlanabiliyor. Kendimin sorunu şuydu:
Genelde her yerde anlatılan LG G2 telefonların 4.5 G 'ye geçişi telefon ayarlar menüsünden sırasıyla Ağlar / Mobil Veri / Mobil Şebekeler / Ağ Modu ayarını 4G veya LTE olarak değiştirilmesi olarak gösteriliyordu. Ancak ya o menüde bahsedilen seçenekler telefonumuzda yoksa ne yapacaktık ?
İşte bu noktada araştırmaya devam edince belirli gizli ayar menülerinden yapılan değişikliklerle bunu uygulayabildiğimizin söylendiği çeşitli yazılara rastladım. Onlardan birinde bahsedilen;
Telefonunuzdan *#*#4636#*#* tuşlanarak "Telefon Bilgileri" menüsüne girilmesi ardından da "Tercih Edilen Network Tipi" üzerinden LTE seçeneğinin seçilmesiydi. Ancak ben bunu kendi telefonumda uyguladığımda "Bu uygulama, bu cihazda çalışmıyor." hatasıyla karşılaştım ve başka çözümlere yöneldim. Kendimce bulduğum bu çözüme göre aşağıdaki adımları uygulayarak LG 4.5G (LTE-Long-Term Evolution) uyumlu telefonunuzundan bu seçeneği kolayca aktif edebilirsiniz yalnız bu yöntemi uyguladıktan sonra tekrar telefonunuzun ayarlar menüsünden mobil ağlardaki ağ modunu tıklarsanız veya telefonunuzu aç kapat yaparsanız ayarlar eskiye döner ve bu işlemi tekrar yapmanız gerekebilir. Yani işlemi bitirdikten sonra sizin bununla ilgili mobil ağlar yerine zaten hiç ihtiyacınız olmayacak ben menüye eklenmiş mi diye kontrol etmek için bu tecrübeyi de edindim ve ayarların sıfırlandığını gördüm. Her neyse LG 'nin bizlere sunduğu başka bir gizli ayarlar menüsünün üzerinden yaptığımız işlemler sırasıyla şunlar:

Telefonunuzun arama bölümüne 3845#*802# tuşlayın. (LG G4 için 277634#*#)


Gelen hidden menü ayarlar sekmesinden "LTE-Only" seçeneğine girin.



Daha sonra "Modem-Settings" ayarına tıklayın.



Sonrasında "RAT Selection" bölümüne girerek "GSM / WCDMA / LTE auto" seçeneğini seçtiğinizde 



"Success" iletisiyle karşılaşacaksınız ve artık telefonunuz 4G LTE internet alt yapısını kullanıyor.








Ülkemizde yeni hizmete sunulan 4.5G için, sim kartınızın uyumlu olmasının yanında operatörünüze 4.5G ye geçiş talebi ile ilgili mesajı atmanız ve ayrıca telefonunuzun bu teknolojiyi desteklemesi gerektiğini zaten biliyorsunuz.

Emrullah Akdemir ~ 01.04.2016

33 yorum:

  1. Teşekkürler, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. işe yaramadı bende :(

    YanıtlaSil
  3. Bağlantı sorunu veya gecersiz mmi diyor

    YanıtlaSil
  4. Bağlantı sorunu veya gecersiz mmi diyor

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. işe yaradı ancak, tekrar mobil veri ayarlarına(lte-wcdma-) girince eski haline dönüyor

    YanıtlaSil
  7. lg g4 için bu resimden yararlanabilirsiniz. http://cdn4.n11.com.tr/a1/640/16/03/14/68/95/43/70/33/74/17/67/44/65643348792334043109.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufuk bey teşekkürler. Verdiğiniz bilgi konuya dahil edildi.

      Sil
  8. Denedim ama sebeke modu ayarlarda gsm-wcdma-lte oluyor daha sonra gsm-wcdma oluyor yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
  9. Ben denedim sebeke modu once gsm-wcdma-lte oluyor daha sonra gsm-wcdma ya dönüyor yardimci olursaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey, yazıda da bahsettiğim gibi telefonu kapattığınız anda veya ayarlar bölümünde bununla alakalı kısmın güncelleme yerine gelince, ayarlar eskiye dönüyor. Bazı ülkelere verilen versiyonlarda 4.5G doğrudan ayarlar kısmında seçilebilir olarak aktif gelmediği için malesef böyle oluyor. Bundan dolayı telefonunuzu kapattığınız anda aynı işlemleri tekrar yapmanız gerekiyor. Anlattıklarım dışında eğer ayarları yapıyor ve farklı bir sorun olarak ayarlarınız aktif olmuyor ise şuan için bir çözümüm yok.

      Sil
  10. Emrullah Bey, 4.5 milyon kere teşekkürler. Sağolasın.

    YanıtlaSil
  11. Herşey için teşekkür edrim. Çok harika
    Tebrikler emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  12. KArdeşim bende lg g2 var ayar bölümünden telefon hakkında ya giremiyorum hata veriyor ne yazıkki durduruldu diyor yardımcı olabilirmisin

    YanıtlaSil
  13. Tesekkurler sayenizde bu isi cozebildim...

    YanıtlaSil
  14. Sprint LG G2 LS980ZVI.rom Service Menu: 3845#*980# ve *#06# imei de açılmıyor sebebi ne olabilir saıyılara girdiğimde hiç tepki yok.

    YanıtlaSil
  15. benim telefonda GSM / WCDMA / LTE seçeneği işaretli ama mobil veride H yazıyor 4.5G olmuşmudur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gsm operatörünüzün 4.5G 'ye geçişi ile ilgili adımları yaptıysanız ve destekleyen bir simkartına sahipseniz merkezi birçok yerde bu teknolojiyi kullanabiliyor olmanız lazım.

      Sil
  16. lg g2 telefonumda mobil şebekeler menüsünün içerisinde ağ modu menüsü olmadığından seçim yapamıyorum yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  17. Cok tesekkurler. Sayenize 4g oldu

    YanıtlaSil
  18. HTC one m8 4.5 g sorunu çözülmüştür aşagıdaki linkten çözüme ulaşailirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/m_119902935//tm.htm

    YanıtlaSil
  19. Merhaba bende lg g2 yeni aldim. Basta lte secenegi yoktu android 5.0.2 guncellemesi ile 4g de kullaniyorum. Yalniz arkadasimdada g2 var ikisindede madein kore yaziyor ama benimkinde fazladan IFCC..... VS biseyler yaziyor. Benimki ust modelmi onu anlamadim. Onunkisi sürümü 4.4.2 benimki 5.0.2

    YanıtlaSil
  20. Emrullah bey. Benim telefonum yurtdisi kayitli imei atilmis bi telefon. Sim kart 4.5g uyumlu. Ama bi turlu 4.5g ye baglanamadim. Acaba imei atildigi icin mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. Tsk ederim.

    YanıtlaSil
  21. olsada olmasada verdiginiz bilgiler icin tesekkurler emege saygi icin

    YanıtlaSil
  22. LG H500 için yardımcı olabilir misiniz kod için

    YanıtlaSil
  23. EMEGİNE SAGLIK KARDEŞ ANLATIMDA ÇOK GÜZEL BİLGİDE YÜREGİNE SAGLIK

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar benim lg g2 telefonum ithalatçı firma garantili yukarıda tavsiye edilen ayarları yaptım. Bir türlü 4g özelliğini kullanamıyorum. Yazılım güncellemeside yapmamıştım. Türkiyede pek ihtiyaç olmuyordu ama şu an yurtdışındayın acil çözümlrinizi bekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  25. Emrullah bey merhaba, lg g2 telefonum ithalatçı firma garantili yukarıda bahsettiğiniz şeyleri yapıyorum 4g özelliğini açamıyorum. Yazılım güncellemesi yaptırmadı. Şuan yurtdışındayım italyan wind hattını taktım 3g özwlliğini kullanabiliyorum. 4g için tavsiyeniz varmı. Türkiyede fazla ihtiyacım yoktu burada gerekli 4g tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  26. Benim telefon şu an için 4G yazıyor Daha önceden olmamıştı Bilgin iz için teşekkür ederim denedim ve Görüntülü konuşmada görüntü kalitesi oldukça iyi duruma geldi Tekrar teşekkür ederim

    YanıtlaSil